Kabels en leidingen Werken als Esler engineer in kabels en leidingen

Projecten in de kabels en leidingen

Energietransitie

Wees onderdeel van de grote veranderingen in ons energiebeleid. Via Esler ga je projecten aan die de upgrade van met name middenspanning-netten van de netbeheerders verzorgen.

Aanleg warmtenet

Het duurzaam alternatief voor verwarming van gebouwen is een gaaf en uitdagend project om je als engineer op te storten. Je werkzaamheden hebben direct impact in de transitie naar het warmtenet.

Sanering oude netten

De sanering van de verouderde netwerken van gas-, elektra-, water-, riolering-, telecombeheerders zijn belangrijke projecten die je als Esler engineer kan beetpakken. Vaak zijn dit veelzijdige en complexe projecten waar Esler gave functies voor heeft.

Werken bij Esler is werken aan meerdere projecten. Hieronder benoemen we er een paar, maar dit zijn uiteraard niet de enige! Kijk op onze vacature overzichtspagina voor meer beschikbare uitdagingen.


De complexiteit van kabels en leidingen

Het ontwerpen van kabel- en leidingsystemen houdt rekening met tal van factoren, zoals de specifieke eisen van de toepassing, de eigenschappen van de te transporteren stoffen, en de omgevingsomstandigheden. Materialen moeten zorgvuldig worden gekozen om de nodige sterkte, duurzaamheid en veiligheid te waarborgen. Dit omvat het gebruik van geleiders zoals koper of aluminium voor elektrische kabels en materialen zoals staal, koper of verschillende kunststoffen voor leidingen. Bovendien moeten deze systemen worden geïsoleerd en beschermd om hun integriteit en prestaties te behouden onder diverse omstandigheden.

Werkzaamheden

 • Het functioneel ontwerpen van je projecten waarbij alle gegevens kloppend zijn;
 • opstellen van schetsen en detailtekeningen voor een uitvoeringsplan, daarbij rekening houdend met het eisenpakket van de opdrachtgever;
 • contact onderhouden met interne- en externe stakeholders (gemeenten, Rijkswaterstaat, provincies, eindgebruikers etc.);
 • beheersen van je eigen project, ook op financieel gebied;
 • opstellen van risicoanalyse voor de uitvoering van het project (klic-melding, archeologisch, ecologisch, water etc.);
 • op locatie volgen en toezien van je eigen projecten.

Daarbij kan een engineer verantwoordelijk zijn voor

 • Het opstellen van een prognoseplanning;
 • Vergunningen en meldingen aanvragen/indienen;
 • Bestellen van benodigde materialen;
 • Het opstellen kostenbegroting;
 • Het overdragen van jouw projecten naar de uitvoerders.

“Voordat ik hier kwam werken, was dit voor mij een soort van droombaan. Nu heb ik deze baan ook daadwerkelijk in the pocket, dus beter kan niet!“

Gert-Jan (projectleider)

Join the community!

Esler detacheert technisch opgeleide professionals die een opleiding mbo-4, hbo of universiteit hebben afgerond in de werktuigbouw, elektrotechniek, civiele techniek of technische bedrijfskunde. Dat doen wij met een persoonlijke touch. Wij begeleiden je naar een verbeterde positie op de arbeidsmarkt door te investeren in de juiste training, opleiding en je de functie te bieden die op dit moment bij jou past. Dit doen we al bijna 20 jaar met veel plezier. Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!

Ben je enthousiast geraakt en zou je meer willen weten over engineering in de infra? Bekijk het vacatureoverzicht of neem direct contact op met ons.

  Ik heb interesse!

  Privacy verklaring *

  Vacatures in de infra engineering