R: Recruiter

15 april 2024

Wat doet een recruiter?

Een recruiter is bezig met het vinden van geschikte kandidaten voor vacatures bij een bedrijf. Daar kunnen meerdere activiteiten mee gemoeid zijn, zoals het schrijven van vacatures of het bezoeken van opdrachtgevers.

Corporate recruiter vs. recruiter bij een detacheringsbureau

Ten opzichte van de rol van een traditionele corporate recruiter heeft een recruiter bij een detacheringsbureau ook veelal te maken met klanten. Ze kunnen bijvoorbeeld contact leggen met HR-managers van bedrijven om hun diensten te presenteren en te laten zien hoe zij kunnen helpen bij het invullen van openstaande vacatures.

De werkzaamheden van een recruiter

Detacheringsbureaus hebben vaak een grote pool van kandidaten die op zoek zijn naar werk op projectbasis. Recruiters binnen detacheringsbureaus zijn verantwoordelijk voor het zoeken en selecteren van geschikte kandidaten voor de openstaande functies bij klanten. Ze kunnen ook gebruik maken van online platforms, sociale media en andere middelen om kandidaten te werven.

Recruiters binnen detacheringsbureaus zijn verantwoordelijk voor het screenen van kandidaten om te bepalen of ze geschikt zijn voor de openstaande functies bij klanten. Ze voeren vaak sollicitatiegesprekken en voeren achtergrondcontroles uit om ervoor te zorgen dat de kandidaten voldoen aan de vereisten van de klant.