W: Werving & selectie

12 juni 2024

Werving & selectie

Werving en selectie vormen een cruciaal aspect binnen het personeelsbeheer van organisaties. Het proces heeft als doel gekwalificeerde kandidaten aan te trekken, te evalueren en te selecteren om vacatures in te vullen. Werving en selectie verwijzen naar het proces waarbij organisaties geschikte kandidaten identificeren, aantrekken en selecteren om openstaande posities te vervullen. Het doel is om de juiste persoon op de juiste plek te plaatsen, rekening houdend met zowel de kwalificaties als de organisatiecultuur.

Werving en Selectie vs. Recruitment

In de praktijk worden deze termen vaak door elkaar gebruikt, en de exacte betekenis kan variëren afhankelijk van de organisatie of de branche. Het is belangrijk om de specifieke context te overwegen waarin deze termen worden gebruikt om hun exacte betekenis te begrijpen. Over het algemeen hebben ze echter betrekking op activiteiten die gericht zijn op het identificeren en aantrekken van gekwalificeerde kandidaten om de personeelsbehoeften van een organisatie te vervullen.

Echter in onze branche wordt er met “Werving & Selectie” bedoeld een permanente oplossing vinden voor een opdrachtgever. Wanneer er op basis van Werving & Selectie een functie wordt vervuld dan heeft het bureau voor de opdrachtgever een nieuwe (vaste) werknemer gevonden die bij hem in dienst gaat.