Infra-installaties Werken als Esler engineer aan infra-installaties

Projecten in infra-installaties

VerLedding

VerLedding van het openbare verlichtingsnet. De verLedding is al geruime tijd bezig en via Esler zijn er meerdere professionals die hieraan een belangrijke bijdrage hebben mogen leveren.

Onderhoud verkeersregelinstallaties / verkeersmanagement

Verschillende projecten in meerdere regio's waarin Esler engineers werken aan een complexe verkeersmanagementsystemen en installaties. Ook hierin zijn er leuke innovaties en dynamische veranderingen die het werk uitdagend en leuk maken.

Onderhoud- en projectcontracten natte infra

Nederland, waterland. Bij Esler hebben wij ruime ervaring met projecten in de natte infra. Hierbij ga je als engineer aan de slag in onderhoud en nieuwbouw aan bijvoorbeeld; Noordzeekanaalareaal, Provincie Noord-Holland, Provincie Overijssel waterwegen, Vaarweg Delfzijl - Lemmer.

Werken bij Esler is werken aan meerdere projecten. Hierboven benoemen we er een paar, maar dit zijn uiteraard niet de enige! Kijk op onze vacature overzichtspagina voor meer beschikbare uitdagingen.


Diversiteit aan projecten

De projecten waarvoor Esler detacheert zijn divers, ofwel het zijn projecten die in alle lagen van de opdrachtgevers te vinden zijn. Maar ook de type opdrachtgever is divers, zo zijn de mogelijkheden zowel aan de kant van de opdrachtgever als aan aannemer zijde te vinden.

De engineer bij de opdrachtgever

In deze rol bepaal jij het ontwerp wat door de winnende aannemer uiteindelijk wordt uitgevoerd of door eigen monteurs. Je gaat aan de slag met de functionele ontwerpen van Assetmanagement en klantwensen. Je maakt de vertaalslag naar een uitvoerbare ontwerptekening. Jouw doel? Hoe complex ook, bij elk project ga je voor de technisch beste én veilige oplossing tegen zo laag mogelijke kosten.

Je voert overleg met andere teams en afdelingen: projectleiders, werkvoorbereiders, toezichthouders en verkoopadviseurs om een breed gedragen ontwerp op tafel te krijgen. Je stuit vaak op andere zaken die jouw ontwerp kunnen beïnvloeden door zaken als andere kabels en leidingen, historische fondsen, andere kabels en leidingen allemaal informatie die vooraf boven tafel moet zien te krijgen. Dat maakt het werk juist afwisselend en leuk. De zorgvuldigheid en veiligheid die bij een opdrachtgever voorop staan vergen tijd en afhankelijkheid van derden.

Past dit bij mij?

De engineer die een nieuwe uitdaging zoekt bij een opdrachtgever als Rijksoverheid, Provincie, gemeenten, semioverheid of nutsbedrijven heeft vaak te maken met meerdere lagen van besluitvorming. Dit vereist een andere aanpak dan bij een aannemer. Zo speelt verwachtingsmanagement een belangrijke rol en de engineer bij de overheid heeft vaak groot aanpassingsvermogen, aangezien projecten en beslissingen veelal afhangen van de samenwerking en goedkeuring van verschillende belanghebbenden. Hier worden communicatieve vaardigheden en het vermogen door de gelaagde bureaucratische structuren heen te werken zeer op prijs gesteld.

De engineer bij de aannemer

In deze rol krijg je vaak het grove plan van A naar B en waarvoor er vervolgens een ontwerp gemaakt moet worden. Uiteraard heb je wel projectspecificaties waar je aan moet voldoen, deze dien je ook te beoordelen. Je staat dan ook in nauw contact met de opdrachtgever zodat je alle benodigde informatie krijgt en om tevens goedkeuring te krijgen voor jouw ontwerpconcepten. Onderdelen hiervan kunnen zijn:

 1. Schets Ontwerp (SO);
 2. Voorlopig Ontwerp (VO);
 3. Definitief Ontwerp (DO);
 4. Technisch Ontwerp (TO);
 5. Uitvoeringsgereed Ontwerp (UO);

Een ander belangrijk deel van deze sector is de controle, analyse en het voltooien van projectspecificaties. Andere taken die doorgaans als engineer bij een aannemer worden uitgevoerd:

 • Het zorgen voor complete, toegankelijke en up-to-date projectdocumentatie en bijdragen aan de projectevaluaties.
 • Bespreken van risico’s en adviseren over technische kwesties met de projectleider, -team of klant.
 • Een aanspreekpunt zijn voor het project en zorg dragen voor een goede planning.
 • zicht houden op de voortgang en het budget, waarover je goede terugkoppeling geeft aan je managementteam.
 • Zorgen voor voldoende testen in het klantencontact, inbedrijfstelling en een adequate overdracht van het geleverde project.

Ook dit is een dynamische en afwisselende job waarbij je een herkenbare bijdrage levert aan het succes van het project wat naast kwaliteit ook nog winst moet opleveren.

Past dit bij mij?

Ten opzichte van de opdrachtgeverzijde is er een andere benadering nodig. Waar er voor de engineer aan de opdrachtgeverskant geldt dat er rekening gehouden moet worden met meerdere lagen van besluitvorming, is besluitvorming aan deze zijde direct en komt het aan op snel schakelen en hard werken. Kwaliteit staat hier voorop, immers streeft de aannemer om gezien te worden als betrouwbare partner van de opdrachtgever, hierin speelt de engineer een belangrijke rol.

Join the community!

Wij zijn Esler;  een organisatie waarbij iedereen meetelt en net zo belangrijk is. Op dit moment werken we met 10 collega’s op kantoor iedere dag hard om onze doelen te bereiken en waar mogelijk te overtreffen! We delen daarom één ruimte en werken zoveel mogelijk samen aan opdrachten. We werken hard en de sfeer tijdens het werk is altijd informeel en er wordt veel gelachen. We lunchen iedere dag gezamenlijk en op vrijdag hebben we een Airfriday lunch! En als het samen werken zijn vruchten afwerpt dan vieren wij de successen ook groots! Dan gaan we met het hele team naar een Europese stad voor een gaaf weekend weg.

Ben je enthousiast geraakt en zou je meer willen weten over de vacature accountmanager? Ga dan alvast naar de vacaturepagina voor een gedetailleerde beschrijving van de functie. Wil je andere vacatures bij Esler inzien? Dan hebben wij deze voor jou in een overzicht gezet.

  Ik heb interesse!

  Privacy verklaring *

  Vacatures in de infra engineering