I: Info-mobility

12 juni 2024

Wat is Info-mobility?

Info-mobility gaat over de integratie van informatie- en communicatietechnologieën (ICT) in de transportsector met als doel het verbeteren van de mobiliteit. Denk aan toepassingen zoals slimme verkeerslichten, voertuigtelematica, informatiedisplays en routeplanners. Deze technieken moeten leiden tot efficiënter transport, het verminderen van verkeerscongestie, het verbeteren van de verkeersveiligheid en het verminderen van de milieueffecten.

Optimaliseren van de verkeersstroom

In de praktijk kan info-mobility op allerlei manieren van vervoer worden toegepast. Van auto’s, bussen en treinen tot fietsers en voetgangers. Door middel van real-time data-uitwisseling en slimme algoritmes kan info-mobility helpen bij het optimaliseren van de verkeersstroom en het bieden van real-time informatie aan reizigers over de status van het verkeer en de reistijden.

Info-mobility speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van smart cities, waarbij ICT wordt gebruikt om de kwaliteit van leven van inwoners te verbeteren en de stad duurzamer te maken. Door het gebruik van info-mobility oplossingen kan het transport in steden worden verbeterd, waardoor inwoners sneller, veiliger en duurzamer kunnen reizen.

Benieuwd naar projecten in Smart City? Bekijk eens onze Mobility pagina.