Werken bij de Koninklijke Marine De Koninklijke Marine beveiligt al eeuwen het Nederlandse zeegebied, kustgebieden, havens en scheepvaartroutes. Pak de uitdaging aan bij het de oudste onderdeel van de Nederlandse krijgsmacht.
Deel deze pagina:
Uitdaging, unieke technologie en werken aan wereldwijde impact
Als professional bij de Koninklijke Marine kun je diverse functies vervullen, van engineer tot meettechnicus en van veiligheidsdeskundige tot asset manager.
Werken bij de Marine is werken met de nieuwste technologieën aan complexe systemen en installaties. Dit doe je samen met zowel militaire als burger technici. Daarnaast zijn er veel ontwikkelmogelijkheden en draag je vanuit jouw vakgebied direct bij aan vrede en veiligheid.
Via Esler ga je aan de slag bij de Directie Materiële Instandhouding (DMI). Naast de DMI zijn er nog drie segmenten binnen de Koninklijke Marine:
Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst (MIVD) |Â Commando Materieel en IT (COMMIT) |Â Materieellogistiek Commando (MatlogCO)
Directie Materiële Instandhouding (DMI)
Op de Marinebasis in Den Helder is de Directie Materiële Instandhouding (DMI) gevestigd. Dit is het onderhoudsbedrijf van de Koninklijke Marine en verantwoordelijk voor de instandhouding van de gehele vloot en waar je via Esler aan de slag kunt. Bij DMI werk jij als engineer, projectmanager, technicus, inkoper of logistiek specialist samen met andere burgermedewerkers en militairen aan het unieke materieel van de Koninklijke Marine.
De instandhouding omvat het onderhoud aan het materieel maar ook het wapensystemmanagement en het zorgen dat de technische bedrijfsvoering goed wordt georganiseerd en uitgevoerd. De DMI is betrokken bij de gehele levensduur van een schip of systeem. Van nieuwbouw, onderhoud tot aan afstoting. Daarnaast draagt de DMI als dienstverlener de verantwoordelijkheid voor alle ondersteunende diensten en zorgt zij voor de veiligheid op zee en daarbuiten.
Lees hier  meer over de verschillende disciplines binnen de DMI.
Werken bij de Koninklijke Marine
Werken bij de Koninklijke Marine wordt door veel van onze professionals beschreven als een unieke ervaring. Je werkt nauw samen met militaire en burgercollega’s waardoor vaak een hechte band ontstaat. Er zijn veel ontwikkelmogelijkheden en je krijg de kans om te werken met unieke kennis en technologie die je nergens anders vindt. Daarnaast draag je vanuit jouw vakgebied direct bij aan vrede en veiligheid.
Esler is al sinds 2009 leverancier van technisch personeel aan de Koninklijke Marine. In de afgelopen 15 jaar hebben er meer dan 50 technische specialisten, projectleiders, werkvoorbereiders en planners door bemiddeling van Esler projectmatig werkzaamheden verricht voor de DMI.
Disciplines binnen DMI
WERKTUIGBOUWKUNDE
Als werktuigbouwkundige bij de Koninklijke Marine zorg je voor het onderhoud en de verbetering van technische installaties op marineschepen. Je werkt aan systemen zoals motoren, aandrijvingssystemen, koeling, brandstof, en hydrauliek. In deze rol werk je samen met een team om de operationele gereedheid en veiligheid van de schepen te waarborgen.
Je draagt bij aan zowel onderhouds- als nieuwbouwprojecten en helpt bij het oplossen van technische problemen. Jouw werk zorgt ervoor dat de schepen veilig, efficiënt en betrouwbaar blijven, zodat de Koninklijke Marine haar taken op zee succesvol kan uitvoeren.
ELEKTROTECHNIEK
Als elektrotechnicus zorg je, samen met je team, voor de materiële gereedheid van de elektrotechnische installaties aan boord van marineschepen. Dit kan in verschillende functies, zoals onderhoudstechnicus, engineer, of projectleider.
Je bent verantwoordelijk voor het ontwerp en onderhoud van systemen zoals energieopwekking, distributie, navigatie, automatisering en energiebeheer. Jouw werk is essentieel voor de veilige en efficiënte werking van de schepen, doordat je ervoor zorgt dat alle elektrische systemen betrouwbaar blijven functioneren.
SCHEEPSBOUW
Als professional lever jij in de discipline scheepsbouw een belangrijke bijdrage aan het Life Cycle Support van platform installaties. Denk aan dieselmotoren, membraamtechnologie, koel- en klimaatsystemen, dekwerktuigen, hijs-, hef- en trekmiddelen. Daarnaast kun je ook werken met verschillende elektromechanische componenten, druksystemen zoals perslucht en hydrauliek, of metaalbewerking.
KWALITEIT EN VEILIGHEID
Als kwaliteitsmedewerker bij de Koninklijke Marine zorg je ervoor dat richtlijnen, procedures, en wetgeving worden nageleefd en grijp je in bij kwaliteitsproblemen en kostenoverschrijdingen.
Als veiligheidskundige waarborg je een veilige en gezonde werkomgeving door beleid en procedures te ontwikkelen volgens veiligheids-, kwaliteits-, Arbo- en milieuwetgeving. Binnen de Koninklijke Marine is dit essentieel om het terrein en de werkomgeving veilig te houden, ook bij veranderende wetgeving.
TECHNISCH ORGANISEREND
Naast uitvoerende technische rollen zijn er binnen de DMI ook organiserende functies zoals scheepscoördinator, werkvoorbereider, hoofd technische bedrijfsvoering, en asset manager. Deze rollen zijn essentieel voor het coördineren van teams, het beheren van projectbudgetten, en het waarborgen van de tijdige voltooiing van nieuwbouw- en onderhoudsprojecten.
Meer weten?
Voor aanvullende informatie over de Koninklijke Marine of de laatste vacatures kun je contact opnemen met accountmanager Angelo Lolis.
angelo.lolis@esler.nl
06-21286317.