Interview: Toezichthouder Bouwkunde op Schiphol Wij zetten graag onze collega's in de spotlight, omdat zij vaak bij mooie projecten bij opdrachtgevers aan de slag gaan. Wij spreken Tony Coombes over zijn werk als toezichthouder bouwkunde op Schiphol.

12 december 2023

Voorstellen

Ik ben Tony Coombes. Geboren Engelsman, al 45 jaar wonend in Nederland en gelukkig getrouwd met Conny mijn vrouw. Wij hebben drie dochters en drie kleindochters. Ik ben vanuit Esler werkzaam op de luchthaven Schiphol als toezichthouder bouwkunde. Nu werk ik al bijna vijf jaar op de luchthaven. Dat was eerst voor CPS Professionals en nu sinds kort voor Esler.

Kun je iets vertellen over het project waar je nu werkzaam op bent?

Momenteel ben ik verbonden aan het project HT1 (Herinrichting Terminal 1). HT1 is nu het grootste project die op Schiphol in uitvoering is. Mijn taken als toezichthouder bouwkunde omvatten het toezien dat de uit te voeren werkzaamheden in de scope van de aannemer zijn en dat die correct volgens bestek, planning en kwaliteitseisen uitgevoerd worden.

Wat zijn daarbij je voornaamste werkzaamheden?

Mijn voornaamste werkzaamheden zijn controle op bouwkundige tekeningen en werkplannen, controleren op geleverde kwaliteit en dat er veilig volgens Schiphol regels gewerkt wordt. Ons team bestaat uit de aannemer ESAP (Equans, Spie, Airport projects) een project directeur, een aantal projectmanagers, een hoofdtoezichthouder en voor ieder discipline een toezichthouder (zes stuks) en twee project coördinatoren. Extern zijn er diverse partijen die het project van advies voorzien.

Geen dag hetzelfde

Wat vind je zo leuk aan jouw functie?

De rol van toezichthouder is zeer afwisselend en geen dag is hetzelfde. Wij als toezichthouders zijn zowel werkzaam in het kantoor als in de diverse werkgebieden. In de bouwgebieden doen wij controlerondes die deels vastgelegd worden in “Snagstream”, een applicatie waar kwaliteit en veiligheidsafwijkingen worden geregistreerd. Bij ernstige overtreding van veiligheidsregels hebben wij de bevoegdheid om het werk of een taak tijdelijk stil te leggen totdat maatregelen genomen zijn die het veilig werken toelaten.

Ik probeer mijn werkzaamheden zo goed mogelijk uit te voeren. Ik ben er ook blij mee dat ik door Schiphol Projects gevraagd ben deze taak op een groot project als de HT1 op mij te nemen.

Hoe ben je deze wereld ingerold?

Ik ben in deze wereld terecht gekomen via een omweg. Eerst als timmerman-voorman vervolgens als uitvoerder bij een middelgrote aannemer in Noord Holland en na het faillissement daarvan ben ik uitvoerder geweest bij twee staalconstructie bedrijven op nieuwbouw datacenters. Dat was ook heel mooi en uitdagende werk, echter maakte ik veel uren. Via een vacature op LinkedIn kwam ik in het jaar 2019 op de luchthaven terecht in de functie als toezichthouder.

Nog niet klaar

Als je niet met werk bezig bent waar besteed je dan je vrije tijd aan?

Buiten werk om wandel ik graag in de natuur en fotografeer ik ook graag. Als je op een vrije dag door de duinen loopt dan kun je je hoofd even helemaal leegmaken. Dat is heerlijk.

Verder moet ik m’n huis onderhouden. Ik heb het een paar jaar uitgesteld, maar het moet nu echt een verfbeurt krijgen. Er moet dus binnenkort geklust worden en ik heb genoeg ervaring met timmeren, dus dat komt goed.

Je zit sinds kort bij Esler. Hoe bevalt dat?

Ondanks dat ik maar anderhalf maand bij Esler werkzaam ben heb ik er een goed gevoel bij. Er is tussen mijn accountmanager en mij goed contact. Dat is voor mij in ieder geval wat contact betreft, een verbetering vergeleken met mijn vorige werkgever

Wat zou je zelf nog kwijt willen?

Officieel ben ik al met pensioen, maar ik heb geen zin om te stoppen. Ik heb er nog plezier aan en m’n vrouw is drie jaar jonger dan ik dus dan zit ik toch alleen maar alleen thuis. En daar ben ik nog niet klaar voor.

Bedankt voor je tijd Tony!

Gerelateerde blogs

Projectleider modificaties bij de Koninklijke Marine

  • Interview

Wat doet een projectleider modificaties bij de Koninklijke Marine? Wij ging…

Lees meer

Werkvoorbereider / Technisch Support laadpalen

  • Interview

Wij zetten graag onze collega's in de spotlight, omdat zij vaak bij mooie p…

Lees meer

Duurzaamheidscoördinator bij gemeente Amsterdam

  • Interview

We spraken met Eline de Leeuw in het Amstelpark over haar functie als duurz…

Lees meer

Interessante vacatures