Alles kort op een rijtje

De basics

€3500 - €5500
13e maand
25 vakantiedagen + 13 ATV
HBO – W / E / Scheepsbouw
Den Helder

Werken aan imposante modificaties

Je werk is uniek, uitdagend en je bent bezig met de integratie van high tech installaties, waaronder radar- en wapensystemen. Je zorgt ervoor dat de modificaties ‘future-proof’ worden geïntegreerd.

Werken met innovatieve technieken

Innovatieve technieken worden toegepast (zoals 3D scan, VR, Holodeck en de nieuwste snufjes in de IMEC) waarmee je in staat wordt gesteld om modificaties in 3D te toetsen op haal- en maakbaarheid.

Werken bij de Marine

Bij de Koninklijke Marine ben je van waarde! Je draagt bij aan de nationale- en Europese veiligheid. Je komt terecht in een hecht team die door continue ontwikkeling steeds beter wordt. Kameraadschap staat nog altijd hoog in het vaandel.


Wat ga je doen als project engineer modificaties?

Als project engineer modificaties werk je in een projectteam aan diverse modificaties, van eenvoudig tot complex. Dit kan variëren van wapen- en radarsysteemvervanging tot aanpassingen aan technische installaties en integratie van nieuwe systemen. Je belangrijkste verantwoordelijkheden zijn:

  • Technische Voorbereiding: Opstellen van business cases, probleem- en risicoanalyses en het vastleggen van eisen en opdrachten. Je betrekt en stuurt stakeholders zoals de engineers, de leveranciers en de gebruikers aan.
  • Voortgangsbewaking: Monitoren van het engineering- en uitvoeringsproces, inclusief het onderzoeken van de praktische haalbaarheid via 3D-scans van de bestaande situatie. Je zorgt voor noodzakelijke wijzigingen in de omgeving.
  • Projectleiding: Je zorgt ervoor dat het project binnen de kaders van planning, kwaliteit en budget worden behaald.
  • Documentatie: Opstellen van definitieve documenten en technische opdrachtstellingen (TOS) voor de tekenkamer en uitvoerende teams.

Je werkt aan uiteenlopende modificaties, waaronder ingrijpende constructiewijzigingen aan schepen, waarbij je verschillende technieken toepast en overzicht behoudt in complexe situaties.

Bij defensie aan de slag

Als je via Esler gaat werken bij defensie dan val je onder de burgertak van de Marine, namelijk het Marinebedrijf. Bij het Marinebedrijf wordt gewerkt aan nieuwbouw en instandhouding van al het varend materieel van defensie en de gebouwen en installaties in de haven. Jouw collega’s zijn goede technici waarvan sommigen vroeger ook als militair hebben gediend. De onderlinge communicatie binnen het Marinebedrijf is kort en direct maar ook zeker informeel. Met elkaar maak je projecten gereed en heerst er de sfeer van goede kameraadschap.

Dat is merkbaar gezien de projecten effectief en efficiënt worden beetgepakt en binnen het Marinebedrijf snel wordt geschakeld om zaken georganiseerd te krijgen. Daarnaast staan de mensen die er werken voor de nationale- en Europese veiligheid. Kortom, als techneut kun je hier alle kanten op en jezelf ontwikkelen tot wie je wilt zijn.


Werken bij de Marine

De Koninklijke Marine is altijd bezig om de Nederlandse wateren, maar ook de wateren buiten onze landsgrenzen, veilig te houden. Daarvoor moet de marinevloot constant in goede staat gehouden worden. De projecten bij de Koninklijke Marine zijn divers en variëren van nieuwbouw tot onderhoud en van modificaties tot renovaties en worden uitgevoerd voor de gehele vloot. Denk aan transportschepen, patrouilleschepen, fregatten en onderzeeboten.

Onze professional Jeroen van der Loo werkt als projectleider modificaties al een aantal jaar bij de Koninklijke Marine en is onderdeel van een groot team van getalenteerde professionals. In het gesprek met Van der Loo gaan wij in op zijn taken en uitdagingen, maar praten we ook over het werken bij de Marine en hoe het is om gedetacheerd te worden door Esler.

Ben je enthousiast geraakt en zou je meer willen weten over de vacature project engineer modificaties? Ga dan alvast naar de vacaturepagina voor een gedetailleerde beschrijving van de functie. Wil je andere vacatures bij de Koninklijke Marine inzien? Dan hebben wij deze voor jou in een overzicht gezet.

    Solliciteer direct

    Privacy verklaring *

    Vacatures bij de Koninklijke Marine