Tips voor het schrijven van een ontslagbrief

Een van de onderdelen van solliciteren is natuurlijk ook het opzeggen van je huidige baan. Eigenlijk is het misschien zelfs wel het belangrijkste punt van je sollicitatieproces; je neemt definitief de beslissing om het vertrouwde achter te laten en in te ruilen voor iets dat je eigenlijk nog niet goed kent. Spannend dus.
Naast het gevoelsmatige deel van ontslag nemen hebben de meeste mensen hier ook niet veel mee te maken en dan kan het lastig zijn te bedenken wat je allemaal in een ontslagbrief zet. Hieronder een paar tips en natuurlijk een voorbeeld:

Neem altijd mondeling ontslag (als dit mogelijk is). Je sluit de periode hierdoor beter af en je weet nooit waar je elkaar in de toekomst nog voor nodig hebt.

Stuur daarna altijd een brief, dit kan gewoon per mail. Doordat je mondeling je redenen al hebt toegelicht hoef je dit in de brief niet overdreven te doen.

Bedank je huidige werkgever altijd voor het dienstverband.

Draai er niet omheen, maak het niet moeilijker dan het is en houd deze brief formeel.

Het CV

Het cv blijft een belangrijk onderdeel van de sollicitatie. Het is voor veel werkgevers nog steeds het enige waar ze naar kijken. Een aantal tips!

Heb je vragen?