Het moderne verlengstuk van je cv. Denk eraan dat je tegenwoordig van alles op je cv kunt schrijven maar je wordt altijd nagetrokken op internet. Zeker op LinkedIn. Daarom is het van belang ook dit profiel aan te maken en up-to-date te houden.

Het bijhouden en bijwerken van je linkedin profiel is echt niet veel moeite, de meeste informatie die je erop zet hoef je niet meer te veranderen (werkervaringen in het verleden en scholing bijvoorbeeld).

Ik zeg natuurlijk niet dat je per sé een actieve gebruiker van dit platform moet worden maar het geeft je wel weer een extra kans op een goede indruk! Maak er dus op de best mogelijke manier gebruik van!!

Maar, hoe doe ik dat dan?
Je LinkedIn profiel van boven naar beneden kun je als volgt opzetten:

Gebruik je volledige roepnaam en geen afkortingen. Maak het lekker persoonlijk, voel je niks van.

Gebruik je echte woonplaats en geen “regio Amsterdam” als je in Den Helder woont.

Zet in je koptekst duidelijk wat je wil zijn maar zorg ervoor dat je geen 20 functienamen gebruikt, kort en bondig is TOP!

Een zeer belangrijk deel van je profiel. Denk eraan dat alleen de eerste 3 regels van je verhaal zichtbaar zijn voor lezers. Voor de rest van je tekst moet iemand op “meer weergeven” klikken en dit doen veel mensen alleen als je hen in de eerste 3 regels weet te pakken.

Gebruik de eerste 3 regels om te vertellen wat jij een potentiële werkgever kan bieden! En dus NIET om jezelf te verkopen of om op te sommen waarin jij allemaal uitblinkt. Dit kan je na de eerste 3 regels wel uitgebreid doen.

Je kunt je cv bijvoegen onderaan je samenvatting. Of natuurlijk een link naar een Youtube filmpje of website.

Ook hier geen ellenlange verhalen. Denk er altijd aan dat mensen NIET LEZEN. Ze nemen er de tijd niet voor dus zorg ook hier voor een kort en bondig verhaal. Wordt je verhaal te lang, gebruik dan dezelfde bulletpoints als in je cv.

Sowieso een dikke tip; al je ervaringen staan in je cv dus als die al spik en span is kun je dat kopiëren naar je LinkedIn profiel.

Let er wel goed op dat de tijdslijn van je LinkedIn profiel hetzelfde is als je cv.

Zorg ervoor dat je de goede werkgevers selecteert. Deze zijn namelijk in LinkedIn klikbaar. Dus als je de verkeerde selecteert doordat er misschien meerdere bedrijven zijn met dezelfde naam kunnen klikkende wannabee werkgevers op de verkeerde pagina’s terecht komen waardoor ze een vertekend beeld van jou krijgen.

Sla dit hoofdstuk niet over! Ook niet als je geen vak relevante opleidingen hebt. Men kijkt hier veelal wel naar en ook al mis je een specifieke opleiding kan het toevoegen van je opleidingen wel je opleidingsniveau aantonen.

Let ook hierbij op het selecteren van de juiste opleiders. Dit voegt ook weer logo’s toe. De logo’s van je laatste opleiding (en werkgever trouwens) komen namelijk ook bovenaan je profiel, rechts van je naam te staan.

Het sollicitatie gesprek

Het sollicitatiegesprek is natuurlijk hét moment om te shinen, maar vergeet ook niet om de minder sterke kanten van jezelf te laten zien.

Heb je vragen?