Dé CV tips van onze recruitment professionals

Je CV is een belangrijk onderdeel van je sollicitatie. Het is je visitekaartje. Voor veel werkgevers is dit het enige waar ze naar kijken als jij jezelf aandraagt als nieuwe collega.
Maar hoe zet jezelf goed en professioneel neer? Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen voorkeur en tips vindt je dan ook overal. De recruitment professionals van Esler geven je dé CV tips waarmee jouw CV bij de meeste potentiële werkgevers goed land!
Het liefst geen kleuren of dikke balken, behalve als je solliciteert als creatief ontwerper, bewaar de rust in je CV.

Let op de uitlijning, zowel tabs die recht moeten staan als de onder- en bovenkant van een pagina. Passen er nog maar een of twee zinnen op je pagina, begin dan liever op een volgende.

Probeer veel te vertellen in weinig woorden, gebruik hiervoor bijvoorbeeld bulletpoints als je veel informatie over jezelf hebt. Maar gebruik juist géén bullets als je wat minder te vertellen hebt. Een voorbeeld vind je hieronder, maar eerst nog wat tips:

Persoonlijk profiel: begin altijd met een kort stukje over jezelf. Benoem een paar kernkwaliteiten (maximaal 3) en vertel hier in ongeveer 5 regels iets over. Voeg nog een persoonlijke touch toe en je bent er.

Ga verder met het opbouwen van je CV op volgorde van belang. Let op: dit kan dus verschillen per sollicitatie.
Is jouw ervaring voor een bepaalde rol het meest belangrijk, begin daar dan mee. Altijd in chronologische volgorde, te beginnen met de laatste werkervaring.
Is voor jouw droomvacature een opleiding het meest belangrijk én heb jij die opleiding gevolgd: zet dit dan boven je werkervaring. Bouw op deze manier je hele CV op.

Wees niet bang om jezelf te zijn in je cv. Ben je grappig, gebruik dan je humor en gebruik sowieso lekker veel spreektaal zodat je CV een herkenbaar verlengstuk van jezelf is. Dus ook al vindt je het lastig, schrijf je CV altijd zelf!

Maak je CV persoonlijk door een foto toe te voegen. Pas wel op met 2 typen foto; de vakantiefoto én de paspoortfoto. Je CV is een zakelijk document.

LinkedIn profiel

Je LinkedIn profiel is tegenwoordig het moderne verlengstuk van je cv. Wat je er ook op schrijft, je wordt altijd nagetrokken op internet.

Heb je vragen?