Vacatures Engineering

Werken als engineer

De engineers van Esler zijn specialisten binnen het vakgebied engineering of ontwerp. Veelal wordt dit werk ook uitgevoerd door ingenieurs. Dit is heel breed en omvat meerdere werkterreinen. Binnen Esler zijn we sterk vanuit de vakdisciplines elektrotechniek, werktuigbouw en civiele techniek of aanverwante vakdisciplines. Denk hierbij aan de electrical engineers, mechanical engineers en civiele ontwerpers. Zij zijn actief met het vertalen van een bestek of programma van eisen tot een ontwerp en design van technische installaties, machines en apparaten, kunstwerken, bruggen, sluizen, klimaatsystemen of electronica schakelingen.

Engineering is meer

Engineers zijn ook actief in de sales of onderhoud. De maintenance engineer is actief met voorbereid onderhoud en lost complexe onderhoudsproblemen in installaties en systemen structureel op. De electronica engineer ontwerpt schakelingen en schrijft software voor bijvoorbeeld onderzoeksapparatuur, netwerkapparatuur, telecommunicatie, koffiezetapparatuur, scheerapparaten of computers.

Goede engineers kunnen goed luisteren en weten de wens van een klant te vertalen naar een werkend en solide eindresultaat. Om hier te komen ontwikkelen wij onze engineers in hun persoonlijke vaardigheden op gebied van communicatie, projectmatig werken of scrum.

Toekomstperspectieven van een engineer

Een startende engineer begint meestal met het tekenen of schetsen van de basic design. Zo ontwikkelt de engineer gevoel bij wat hij straks moet gaan ontwerpen en leert de engineer of iets maakbaar is. Populaire 2D- en 3D-tekenprogramma’s zijn AutoCad, Microstation, E-plan en Solid Works of Solid Edge. Na jaren gedegen ervaring te hebben opgedaan kun je doorgroeien tot een rol van project engineer of lead engineer. Dan stuur je zelf ook je eigen team van engineers en tekenaars aan en ben je vanaf het begin betrokken bij de projecten.

Wil je ook werken als engineer en versneld ervaring opdoen binnen de verschillende vakgebieden? Check onze vacatures of schrijf je in zodat je als eerste op de hoogte bent van een voor uitdagende functie.