Ingenieursbureaus Werken aan duurzame verbetering van de railinfrastructuur bij ingenieursbureaus.

Werkzaamheden van ingenieursbureaus

Binnen de railsector in Nederland zijn vijf ingenieursbureaus erkend door ProRail. De Nederlandse spoorinfrastructuur is een technisch en organisatorisch complex systeem. Daarom stelt ProRail eisen aan marktpartijen die impact hebben op de veiligheid en beschikbaarheid hiervan. ProRail doet dat door deze leveranciers vooraf te selecteren en te beoordelen. Waarna deze leveranciers erkende partijen worden.

De erkenningen zijn door ProRail verdeeld in verschillende categorieën:

 • Treinbeveiliging
 • Energievoorziening
 • Bovenleiding & Draagconstructie
 • Baanbouw & Spoorwerk
 • Spoordragende Civieltechnische Constructies

Het is als leverancier mogelijk om meerdere erkenningen te behalen.

Zo werkt Esler samen met een ingenieursbureau die alle erkenningen heeft. Hiermee werken wij onder andere aan het aantoonbaar maken van veilige infra en systemen. Onze professional Brian werkt als safety manager aan verschillende projecten waarbij hij de regelgeving en normen naar oplossingen vertaald. Brian helpt daarmee de klant met het aantonen/beoordelen van de veiligheid van het (sub)systeem: het moet zowel veilig als bruikbaar zijn.

Treinbeveiliging

Esler werkt ook samen met een ingenieursbureau die alleen erkend is op het gebied van treinbeveiliging. Zij adviseren variantenstudies, ontwerpen treinbeveiligingssystemen, testen de systemen én stellen ze in dienst. Momenteel werkt Medhat voor het ingenieursbureau als ontwerper die wijzigingen doorvoert en ontwerpen verwerkt op het gebied van spoorweg-beveiligingsinstallaties.

  Ik heb interesse!

  Privacy verklaring *

  Vacatures in de rail