Blog: Kledinggids De kledinggids voor je sollicitatie

22 september 2023

De Esler kledinggids

Een belangrijk aspect van indruk maken is natuurlijk de fysieke presentatie van jouw persoon. Dat is je lichaamstaal, dat is je uiterlijke verzorging en natuurlijk je kleding. Deze gids focust op de kleding dat je tijdens je sollicitatie of presentatie bij een nieuw bedrijf zou kunnen dragen.

Ook hierbij geldt dat voorbereiding erg belangrijk is. Je zult je altijd verzorgd en netjes moeten kleden, maar pas wel aan de bedrijfscultuur. Een formele sfeer zal andere kledij van je vragen dan wanneer de gewoonte is dat men in een T-shirt rondloopt. Het is overigens niet gek om gewoon te vragen naar hoe er wordt gekleed in het bedrijf.

esler kledinggids sollicitatie

Tip 1: Draag altijd een lichtere overhemd dan de kleur van je broek of je rok. Heb je een lichtblauwe broek aan? Dan is het niet verstandig om een zwarte of donkere overhemd te dragen.

Tip 2: De kleur van je schoenen worden doorgaans vaak gecombineerd met de kleur van je riem. Het advies is dat je deze laat matchen.

Tip 3: Zorg ervoor dat je kleding op maat is. Dat hoeft geen maatpak te zijn, maar zorg ervoor dat de lengte van je rok niet te kort is, de armen van je jasje niet te lang zijn en het jasje niet te kort of te lang is. Hanteer als regel voor de lengte van je broek dat die moet stoppen bij de bovenzijde van je schoenen.

Tip 4: Maak het makkelijk voor jezelf, draag egale kleuren. Patroontjes (streepjes, stipjes etc.) kunnen lastig te combineren zijn.

Tip 5: Draag nette schoenen, dat spreekt voor zich, maar kijk of het niet nodig is om er even met een doekje eroverheen te gaan. Draag je uit waarop lopen geen opgave wordt. Sneakers zijn prima, mits deze bij je broek passen.

Tip 6: Een pet of muts wordt gaandeweg een steeds vaker geaccepteerde accessoire, maar laat het voor de zekerheid nog even thuis bij het gesprek.

Tip 7: Ten slotte zorg ervoor dat je kleding schoon is, geen vlekken heeft of niet onder de pluisjes zit.

esler sollicitatie handen schudden

Gerelateerde blogs

Walrusklasse Onderzeeboten

  • Blog

Nieuwe onderzeeboten zullen naar alle waarschijnlijkheid iconische Walruskl…

Lees meer

De Opkomst van ICNG Treinen

  • Blog

Vanaf december 2024 worden de Intercity Nieuwe Generatie (ICNG) treinen geï…

Lees meer

Bezoek aan het Marine-terrein

  • Blog

Wij hadden een afspraak met een van onze professionals om een interview af…

Lees meer

Interessante vacatures