Smart mobility Draag bij aan het vormgeven en verduurzamen van de moderne samenleving en de toepassing van de nieuwste techniek.

Smart Cities

Met smart mobility wordt de digitalisering en automatisering van de mobiliteit bedoelt. Het biedt kansen om met de juiste digitale innovaties ons wegennet duurzamer te onderhouden en bij te dragen aan de veiligheid en doorstroming van het verkeer. Denk bijvoorbeeld aan zelfrijdende auto’s of technologieën zoals glasvezel en 5G om reizen efficiënter en veiliger te maken door het gebruik van realtime informatie.

Projecten gericht op het creëren van meer duurzame, leefbare en veerkrachtige stedelijke omgevingen worden Smart Cities genoemd. Door gebruik te maken van technologie en gegevens kunnen duurzaamheidsuitdagingen waarmee steden tegenwoordig worden geconfronteerd worden aangepakt.

Data

Informatie speelt een cruciale rol bij de ontwikkeling van Smart Cities, waarbij ICT wordt gebruikt om de kwaliteit van leven van inwoners te verbeteren en de stad duurzamer te maken. Door het gebruik van deze technische oplossingen kan bijvoorbeeld het transport in steden worden verbeterd, waardoor inwoners sneller, veiliger en duurzamer kunnen reizen. Collega Marcel werkt bijvoorbeeld als senior toezichthouder / directievoerder aan verkeersregelinstallaties en veiligheidsmanagementsystemen om een optimale doorstroming van verkeer te bewerkstelligen.

Het verzamelen en analyseren van data om patronen en gedrag binnen processen, mensen, technologie en cultuur te leren begrijpen is daarbij essentieel. Zo kunnen we namelijk beter op maat gemaakte oplossingen aanbieden. Binnen smart moblity zijn er vele projecten waar jij je steentje aan kan bijdragen.

  • Werken aan een nieuwe standaard voor akoestische signaleren bij verkeerslichten,
  • Betere energievoorziening regelen,
  • De digitale transformatie van de OV-fiets doorzetten,
  • De structurele problematiek bij het afval ophalen doorgronden.

Het hoort allemaal tot de mogelijkheden.

Smart mobility en Smart City zijn concepten die onze samenleving voortstuwen naar een efficiënter en duurzamer georganiseerd geheel. Zie jij als technisch professional in deze sector een nieuw uitdaging of ben je geïnteresseerd om meer over de vele mogelijkheden te weten? Laat het ons weten en we vertellen je er graag meer over!

    Ik heb interesse!

    Privacy verklaring *

    Vacatures in de mobility