De metaalsector heeft de weg omhoog gevonden en ook binnen Esler is dat te merken. Het aantal vacatures stijgt aanzienlijk en deze vacatures zijn tegenwoordig steeds moeilijker in te vullen. Dit komt mede door de innovatieve technische ontwikkelingen die tegenwoordig bij veel bedrijven worden toegepast. Denk hierbij aan 3d-printing, robotisering, digital manufacturing, lasertechnologie en composieten.

De vraag naar een ander soort werknemer is hierbij een belangrijk aandachtspunt. Vooral de vraag naar hoger opgeleiden stijgt. Om als organisatie mee te kunnen gaan met deze innovatieve ontwikkelingen, is het van belang om te werken met professionals die beschikken over een pakket van vaardigheden en competenties dat past bij het werken van nu.

Daarnaast wordt de uitstroom door pensionering flink onderschat. Door de vergrijzing en de verminderde instroom van jonge talenten bij metaalopleidingen, zijn gepensioneerden vakmensen steeds moeilijker te vervangen. Werkgevers krijgen meer te maken met sollicitanten die niet goed aansluiten op de vacature. Het selecteren en verwerken van dit proces is een ontzettend arbeidsintensief proces.

Belangrijke ontwikkelingen in de metaalsector

Bent u hier al op voorbereid?

Metaalsector in de lift

De metaalsector heeft de weg omhoog gevonden. Vacatures zijn de afgelopen jaren flink gestegen. De verwachting is dat de komende 5 jaar het te kort aan technische professionals stijgt naar 45%.

Innovatieve technische ontwikkelingen

De vraag naar hoogopgeleide stijgt door technische ontwikkelingen. Denk hierbij aan 3d-printing, robotisering, digital manufacturing, lasertechnologie en composieten.

Vaardigheden en competenties

Probleemoplossend vermogen, relatie met klanten, omgaan met veranderingen, maar ook motivatie en ‘fit’ met het bedrijf, pro-activiteit en risico’s durven nemen zijn doorslaggevend voor werkgevers.

Sollicitanten

Werkgevers krijgen meer te maken met sollicitanten die niet goed aansluiten op de vacature. Het selecteren en verwerken van dit proces is een ontzettend arbeidsintensief proces.

Vergrijzing

Werkgevers lijken de uitstroom door pensionering flink te onderschatten. Binnen de metaalsector werken veel ouderen in uitvoerende, vaktechnische, leidinggevende functies.

Zorg voor medewerkers

Stank, lawaai, te koud, te warm, te weinig ruimte of zelfs ronduit gevaarlijk. Het zijn allemaal oorzaken waardoor werknemers zich niet op hun gemak voelen op hun werkplek.

Ik kom graag in contact om eens te sparren!

Mirjam Visser | accountmanager
  mirjam.visser@esler.nl

Heeft u vragen?