5 tips om de vakantie mojo vast te houden!

Je bent waarschijnlijk heerlijk op vakantie geweest de afgelopen periode. Je zit vol met energie en je hebt je mojo (terug) gevonden! Top, maar hoe ga je dit gevoel vasthouden op het moment dat je letterlijk de drempel over moet naar je werk? We nemen ons tenslotte allemaal voor om de mojo zolang mogelijk levend te houden! Esler geeft je 5 leuke tips!

Maak van elke dag een feestje
Het is belangrijk om de positieve energie van je vakantie vast te houden, ook op je werk. Doe vooral leuke dingen met je collega´s. Blijf in beweging en geniet zolang het nog kan van het mooie weer. Maak in de pauze een wandeling of trakteer jezelf op een lekkere uitgebreide lunch. Klets met elkaar over leuke vooruitzichten of plan elke vrijdagmiddag een borrel met collega’s. Kortom, maak van elke dag een feestje!

Focus je vooral op de leuke dingen van je werk
Iedereen heeft werkzaamheden waar hij of zij (ook tijdens vakantie) erg tegenop kan zien. Dat hoort er nou eenmaal bij en moet gebeuren. Niks werkt zo ontspannen als taken waarin je eigenlijk niet zoveel zin hebt als eerste te doen en keihard door te strepen. Op deze manier blijf je niet tegen vervelende taken aanhikken en is de negatieve mojo snel uit je systeem!

Maak een frisse start
Tijdens je vakantie heb je vast wel een moment gehad om na denken over zaken die je na de vakantie anders wilt doen of welke uitdagingen je wilt aangaan. Het is goed om met die gedachten aan de gang te gaan zodra je weer begint, om te voorkomen dat je weer verzeild raakt in het oude patroon. Bespreek het gelijk met je manager zodra je weer bent begonnen. Dit  kan ontzettend opluchten en het verhoogt jouw  positiviteit aanzienlijk.

Ga op zoek naar iets nieuws  
Vernieuwing werkt motiverend en daar krijg je energie van! Ga op zoek naar inspirerende werkplekken, kom in contact met mensen die je nog niet kent, ga nieuwe gesprekken aan of ga op zoek naar taken waardoor je functie nóg leuker en uitdagender wordt!

Plan weer wat leuks om naar uit te kijken
Om jezelf van de dip na je vakantie te verlossen is het plannen van iets leuks dé manier om hier overheen te komen. Op deze manier blijf je toch een beetje in de vakantiesferen en kun je weer uitkijken naar iets leuks. Of dit nou een vakantie is, een weekendje weg of lekker uit eten. Het helpt je om de dag plezieriger door te komen en ergens naar toe te werken.

Hoe zorg jij ervoor dat je je energieke gevoel, waarmee je terugkwam van vakantie, langer vasthoudt?
Laat het ons weten via Facebook!