Houd de Walrusklasse drijvende Ga aan de slag als asset manager onderzeeboten bij de Koninklijke Marine.

Direct aan de slag

Het grootste materieelproject van Defensie is in volle gang: de vervanging van de 4 Walrusklasse-onderzeeboten. De huidige onderzeeërs zijn in de jaren ’90 in gebruik genomen, in de loop der jaren meerdere keren gemoderniseerd, maar komen aan het einde van hun levensduur.

Er wordt hard gewerkt aan de koop en de bouw van de opvolgers. Ondertussen vaart de onderzeedienst door met de Walrusklasse. Juist hier ligt de uitdaging om de Walrusklasse inzetbaar te houden tot de nieuwe onderzeeërs gereed zijn. De Walrusklasse moet langer doorvaren (de verwachting is tot medio 2035), maar alleen als dat op een veilige manier kan.

Wat ga je doen als asset manager?

Als asset manager ben je verantwoordelijk voor het strategisch onderhoud van de Walrusklasse met als doel het in de vaart houden van de huidige onderzeeërs tot medio 2035.

Als asset manager onderzeeboten behoren tot jouw taken:

 • Het uitvoering geven aan en het ontwikkelen van het Life Cycle Management op systeemniveau;
 • Het maken van strategische keuzes voor het (middel)lange termijn op het gebied van financiën en technische uitvoerbaarheid, tevens het analyseren van de risico’s;
 • Het opstellen en actueel houden van het instandhoudingsplan ten behoeve van het portfolioplan, het bestedingsplan en de normeringsheet;
 • Het vertegenwoordigen van de onderzeedienst binnen de wapensysteemmanagement driehoek (onderhouder, gebruiker, normsteller);
 • Je bent nauw betrokken bij de complexe onderhoudsprojecten en teven fungeer je als opdrachtgever voor het projectmatig onderhoud.

De assetmanager gaat aan de slag op het terrein van de Koninklijke Marine wat een imposant complex is dat geheel toegewijd is aan het functioneren van de oudste krijgsmachtdeel van defensie. Werken bij de Marine wordt meestal ervaren als gemoedelijk, sociaal en er is een sfeer van kameraadschap. Door grote investeringen en constante innovatie zijn de mogelijkheden om door te groeien in je werk, dan wel functie, groot.

Werken bij de Marine

De Koninklijke Marine is altijd bezig om de Nederlandse wateren, maar ook buiten onze landsgrenzen, veilig te houden. Onze welbekende Walrusklasse onderzeeboten zijn onderdeel van deze operaties.

Onze oud medewerker Neeldert heeft als asset manager de onderhoud en up-keep van de onderzeeërs georganiseerd. In het gesprek met Neeldert gingen wij in op zijn taken en uitdagingen, maar spraken we ook over het werken bij de Marine in het algemeen.

Ben je enthousiast geraakt en zou je meer willen weten over de vacature asset manager onderzeeboten? Ga dan alvast naar de vacaturepagina voor een gedetailleerde beschrijving van de functie. Wil je andere vacatures bij de Koninklijke Marine inzien? Dan hebben wij deze voor jou in een overzicht gezet.

  Ik heb interesse!

  Privacy verklaring *

  Vacatures bij de Koninklijke Marine